Goede vraag! Sta ons toe om de functie en het belang van het kiezen, registreren en handhaven van een domeinnaam uit te leggen.

1. Domeinnaam vs Hosting

De domeinnaam is het internetadres van uw website. Het is simpelweg een reeks van karakters die u in uw internet browser invoert om toegang te krijgen tot uw favoriete website. Onze domeinnaam is bijvoorbeeld Zymion.be. De hosting daarentegen is er om uw website op een online server op te slaan zodat het door gebruikers kan worden bekeken. Domeinnamen zijn dus belangrijk voor verschillende reden maar bovenal omdat zonder een niemand uw website ook publiekelijk zal vinden.

2. Hoe kan ik mijn domein behouden

Het is mogelijk om een domeinnaam te kopen en zelf te beheren, maar het is aangeraden om deze taak aan een internetstudio toe te vertrouwen. Zij zorgen voor het onderhoud van uw site door veilige en effectieve technische bijstand te waarborgen. Zelfs één fout kan ertoe leiden dat uw site voor enkele dagen onbeschikbaar is. Het inhuren van professionals kan u helpen om dergelijke situaties te vermijden.

3. Hoeveel kost het?

U kan al een eigen domein registeren vanaf 10 euro per jaar voor een beperkte periode (vaak 1 jaar). Het is dus belangrijk om niet te vergeten om uw domeinnaam op elke verjaardag te verlengen. Ook de hosting van uw site kost geld maar dit bedrag hangt volledig van uw behoeften af. De infrastructuur wordt bepaald door de middelen die uw website nodig heeft om snel te kunnen functioneren.

4. Waarom is de domeinnaam zo belangrijk?

Uw domein is het meesterwerk van uw site.

Het gebruik van een geweldige domeinnaam is een uitstekende mogelijkheid om klanten naar uw website te lokken en hen te helpen u te vinden. Deze ervaring moet onvergetelijk zijn en uw bedrijf en merk effectief overbrengen.

Voor advies over het kiezen en onderhouden van uw domein, aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij zijn steeds beschikbaar om gratis advies aan te bieden.