In dit blogbericht lichten we de basisprincipes van SEO toe. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit heeft als resultaat het verkrijgen van gratis, organische zoekresultaten in Google, Yahoo, Bing en andere zoekmachines. Dit gebeurt aan de hand van het uitvoeren van verschillende optimalisaties aan een webpagina. Goed uitgevoerde SEO stuurt verkeer naar een website vanuit algemene zoekresultaten.

Zoekmachines zoals Google sturen miljoenen en miljoenen crawlers naar websites om deze te lezen en op te slaan in hun index. Deze index wordt dan vervolgens gebruikt wanneer een gebruiker in Google een zoekopdracht uitvoert.

Belangrijke factoren voor SEO

Hoewel er geen exacte formule is om de top van de zoekmachine resultatenpagina te bereiken, moeten marketeers en webdesigners zich richting op volgende belangrijke SEO factoren:

  • Focus op uw klant. Maak in de meest algemene zin de beste webervaring voor uw klant. Wat het beste is voor uw klant levert per definitie kwaliteit SEO.
  • Produceer consistent robuuste, kwalitatieve inhoud. De hoeveelheid links naar uw domein zijn belangrijk. Zorg ervoor dat de hoeveelheid in evenwicht is met vertrouwde, zoekvriendelijke inhoud.
  • Wees relevant. Het aantal websites die terug linken naar uw site beïnvloedt uw page rank, hoewel niet alle links evenveel impact hebben. U wilt organisch verbonden zijn met andere websites die invloed hebben op uw vakgebied.
  • Zorg ervoor dat uw inhoud snel en veilig laadt.
  • Stuur publiek via andere marketingkanalen naar uw site. Hoe meer bezoekers op uw website des te meer relevante zoekmachines uw site zullen zien.
  • Begrijp hoe mensen zoeken naar uw inhoud of productaanbod. Gebruik algemene zoekwoorden op pagina- en domeinniveau.

Geen van deze factoren verricht wonderen maar kunnen wel zorgen voor een gevoelige verbetering. Zelfs als uw website een solide basis heeft moet SEO over tijd opgebouwd worden. Het is een oefening waarmee u constant rekening moet houden.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een gratis SEO analyse van uw huidige website.