U heeft zojuist een nieuwe website ontworpen, de inhoud afgerond en vervolgens de website (eindelijk) online geplaatst. Nu denkt u wellicht dat u de komende jaren op uw gemak bent, maar niets is minder waar. Het updaten van uw website is een cruciale factor in het aantrekken van nieuwe klanten – en het behouden van bestaande. Hieronder leg ik uit waarom het zo belangrijk is om regelmatig uw website aan te passen.

Waarom moet u regelmatig de inhoud aanpassen?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom u uw website bijgewerkt moet houden.

Om de zoekmachines te helpen om u te vinden

Dit is één van de meest belangrijke redenen om uw website bijgewerkt te houden. Simpel gesteld, zoekmachines houden van websites die regelmatig veranderen en beschouwen degenen met de meest recente inhoud als het meest relevant voor internetgebruikers. Er wordt dan ook veel waarde gehecht aan websites met frisse en unieke inhoud. Verwaarloos uw website en deze zal vrijwel zeker naar beneden zakken in de zoekmachine rangschikking.

Om uw klanten te laten zien dat uw onderneming het druk heeft

Dateert uw laatste nieuwsbericht van 2012? Zoja, dan kunnen bezoekers van de website denken dat uw bedrijf sindsdien niet veel meer gedaan heeft, of erger nog, dat uw bedrijf ermee gestopt is. Laat uw klanten weten dat uw onderneming zich ontwikkelt en publiceer elke maand nieuwsitems, of nog beter, elke week.

Om inkomende links naar uw website te trekken

Hoe interessanter de inhoud van uw website, hoe groter de kans dat mensen dit zullen opmerken en hierover discussiëren – misschien op sociale media, op hun eigen blogs of ze kunnen er zelfs naar verwijzen vanaf hun eigen (bedrijfs)website. Hoe vaker uw website dus bijgewerkt wordt met iets interessants, hoe groter de kans dat dit zal gebeuren en hoe meer kans uw website maakt om opgemerkt te worden.

Wilt u meer informatie omtrent het up-to-date houden van uw website? Neem dan contact met ons op.