Er zijn verschillende redenen waarom afbeeldingen van hoge kwaliteit een essentieel onderdeel vormen van een goede blogpost. Ze helpen jouw inhoud op te splitsen, waardoor jouw artikelen leesbaarder en visueel aantrekkelijker worden.

Afbeeldingen zijn ook belangrijk voor jouw SEO ranking en zullen jouw berichten zichtbaarder maken wanneer ze op social media worden gedeeld.

Inmiddels heb je je waarschijnlijk gerealiseerd dat suffe stockfoto’s van glimlachende kantoormedewerkers die handen schudden duur, onprofessioneel en, eerlijk gezegd, een beetje verouderd zijn.

Dus dit roept de vraag dan op, waar vindt je goede afbeeldingen voor je blog? Blijf lezen om de beste bronnen voor royaltyvrije foto’s van hoge kwaliteit te ontdekken.

Maak je eigen foto’s

Voordat we kijken naar waar je goede afbeeldingen kunt vinden, is het de moeite waard om de voordelen van jouw eigen foto’s te vermelden.

Aangezien de meeste moderne smartphones uitstekende foto’s kunnen maken, hoef je waarschijnlijk geen investeringen in fotoapparatuur te doen. In combinatie met het feit dat elke foto die je maakt geen geld kost, bespaar je behoorlijk wat geld uit.

Daarnaast heb je ook een volledig uniek stuk inhoud voor je blog, en als het goed genoeg is, zullen mensen het willen delen. Dit kan meer verkeer naar jouw website genereren. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken over auteursrecht kwesties.

De enige uitdaging is dat als je de foto voor eigen exclusief gebruikt wilt behouden, je er waarschijnlijk voor moet zorgen dat deze niet gestolen wordt.

Dat gezegd zijnde, hier zijn enkele geweldige websites voor het vinden van afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Unsplash

Unsplash is een van de meest populaire platformen voor het vinden van royaltyvrije foto’s. Hun krachtige zoekfunctie stelt je in staat om door duizenden afbeeldingen van hoge kwaliteit te bladeren in verschillende categorieën.

Je kan er ook een aantal geweldige achtergronden vinden voor je bureaublad als je toch bezig bent.

Gratis afbeeldingen voor op jouw blog

Pexels

Pexels werkt op een vergelijkbare manier als Unsplash maar heeft ook een gratis videogedeelte als je video-inhoud nodig hebt voor jouw blog.

De afbeeldingen op hun website zijn ook allemaal royaltyvrij en mogen publiekelijk gebruikt worden. Je kan jouw zoekopdracht filteren op basis van categorieën en tags om gemakkelijker te vinden wat je zoekt.

New Old Stock

Als je op zoek bent naar hoogwaardige, royaltyvrije afbeeldingen met een meer historisch thema, dan is New Old Stock een geweldige plek om te beginnen. Hun verzameling is niet zo groot als de meeste andere websites, maar elke foto is zorgvuldig samengesteld en getagd met relevante informatie.

Alle afbeeldingen zijn vrij van de bekende copyright beperkingen, dus je kunt ze vrij gebruiken zoals je wilt.

LibreShot

LibreShot biedt meer dan 40 miljoen gratis te gebruiken afbeeldingen zonder watermerken of vermeldingen aan. Er zijn veel categorieën om uit te kiezen, waaronder dieren, architectuur, zakelijk, natuur, mensen en nog veel meer.

LibreShot biedt ook afgedrukte versies van foto’s aan die je voor jouw thuis kan kopen.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er tal van geweldige websites om foto’s van hoge kwaliteit voor je blog te vinden. Maar als je de gelegenheid hebt, neem dan indien mogelijk jouw eigen foto’s.