U kent het belang van het hebben van een website voor uw bedrijf. Maar als uw website nooit evolueert of aangepast wordt, is dat bijna net zo slechts als helemaal geen website hebben. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u regelmatig uw website onderhoud.

Wat is website onderhoud?

Website onderhoud omvat het uitvoeren van alle taken die nodig zijn om een website up-to-date, veilig en in een goedwerkende staat te houden. Dit houdt in dat u ervoor zorgt dat de site correct en goed functioneert op alle webbrowsers en apparaten, waaronder smartphones en tablets.

5 voordelen van website onderhoud

Veiligheid verhogen

Hoewel de meeste gevallen van hacking die het nieuws halen te maken hebben met grote bedrijven (zoals Equifax, om een recent voorbeeld te geven), zijn 43 percent van de cyberaanvallen gericht op kleine bedrijven.

Verouderde software, zoals WordPress plugins, kan door hackers eenvoudig misbruikt worden om toegang te krijgen tot uw website. Een professioneel webonderhoudsteam zal uw website regelmatig updaten om mogelijke exploitaties te minimaliseren.

De gegevens van uw website worden ook gebackuped en veilig opgeslagen. In het geval dat u dan toch gehacked moest worden, kan het eenvoudig worden opgelost.

Zorg voor een naadloze gebruikerservaring

De aandachtsspanne van een mens is opmerkelijk kort en de digitale revolutie heeft deze nog meer verkort. Mensen willen de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn, zonder problemen te ervaren.

Daarom moet uw website gebouwd zijn voor zijn gebruikers, niet voor u. Uw webteam kan ervoor zorgen dat uw site voortdurend goed functioneert in alle browsers en alle apparaten. Op die manier krijgen gebruikers een aangename ervaring, niet een die frustraties oproept.

Verbeter de ranking in zoekmachines

Google en andere zoekmachines bevoordelen sterk websites die hun bestaande inhoud constant updaten, evenals nieuwe pagina’s toevoegen. Website onderhoud helpt u bij het vernieuwen en creëren van nieuwe inhoud, niet alleen om uw website interessant te houden voor gebruikers maar ook om uw ranking in zoekmachines te verbeteren.

Bescherm uw investering

Een goed ontworpen website die functioneert zoals het hoort is zeker een investering. Wanneer u een aanzienlijk bedrag investeert in een nieuw digitaal gezicht voor uw bedrijf, wilt u uiteraard dat deze ten allen tijden topprestaties levert.

Echter zullen crashes, gebroken links en andere problemen zich onvermijdelijk voordoen van tijd tot tijd. Wanneer dergelijke situatie zich voor doet is het veel eenvoudiger om een expert website onderhoudsteam in te schakelen aan wie u de problemen kan melden dan dat u zelf op zoek moet gaan naar de oplossing of iemand moet inhuren die mogelijks ongekwalificeerd is.

Blijf bij met de steeds veranderende wereld

Websites blijven voortdurend evolueren, en dat is al zo vanaf het begin van het internet. Als u kijkt naar een website van vijf jaar geleden, zal u sterke verschillen merken met een website van vandaag. Dat komt doordat technologie, verwachtingen van consumenten en design trends zijn veranderd, en dat zal nooit stoppen.

Artificiële intelligentie en virtual reality zijn bijvoorbeeld relatief nieuwe technologieën die in het dagelijks leven door veel mensen worden gebruikt. Veel websites zijn al gebaseerd op artificiële intelligentie, door middel van bijvoorbeeld chat bots.

Met website onderhoud kan u zich richten op het runnen van uw bedrijf, in plaats van website gerelateerde problemen oplossen telkens deze zich voordoen.

Bekijk wat wij op vlak van website onderhoud voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie kan u uiteraard steeds contact met ons opnemen.