WordPress is een fantastische tool voor het creëren van mooie en functionele websites. Het is beproefde open source software en wordt door veel mensen gebruikt om websites te maken. Maar hoe vaak update u uw website nadat deze afgewerkt is en online staat op het web? Of worden deze updates zelfs helemaal niet uitgevoerd? Waarom is het updaten van een WordPress site belangrijk? Hoeveel onder u update hun WordPress website regelmatig? Vaak zijn mensen tevreden als de website online staat en hebben de neiging om dit volledig te vergeten. Het wordt vaak gezien als een extra kost en/of last die ze niet bereid te maken zijn. Klanten vragen vaak: “Moet ik updates voor WordPress, plugins en mijn thema installeren?” Het antwoord op die vraag is een volmondige “Ja!”, en dat is omdat updates het volgende doen:

Verhoog de veiligheid

Updates aan de WordPress kern, plugins en thema’s verhogen vaak de veiligheid door het patchen van kwetsbaarheden en het versterken tegen aanvallen. Om het risico dat uw website wordt gehackt of schade wordt toegebracht op een andere manier te verminderen, update uw website!

Bugs verhelpen

Updates aan de WordPress kern, plugins en thema’s verhelpen vaak bugs die in eerdere versies ontdekt werden. Om over de werkende versie te beschikken, update!

Extra functies en functionaliteit

Updates aan de verschillende elementen van WordPress voegen vaak nieuwe functies en functionaliteit toe. Om hiervan gebruik te maken, update!

Hoe WordPress updaten

Gelukkig maakt WordPress het vrij eenvoudig om updates uit te voeren. Bij het inloggen in uw website zal u notificaties zijn. Indien u niet dagelijks inlogt, is een plugin zoals WP Updates Notifier aan te raden.

Dit is tevens een goed moment om uw plugins en thema’s te bekijken en degene die u niet gebruikt te verwijderen. In het algemeen is het beter om minder code te hebben in uw website, aangezien dit het aantal plaatsen vermindert waar hackers binnen kunnen geraken.

Hier is het updateproces dat wij aanraden:

  1. Lees de release notes of changelog om te zien wat de updates veranderen.
  2. Indien mogelijk, test de update op een testwebsite. Op die manier kunt u, als er iets kapot gaat, het probleem oplossen voordat u uw live website bijwerkt.
  3. Maak een back-up van uw website. Indien er dan iets mis zou gaan, kan u steeds teruggaan naar de laatste werkende versie.
  4. Installeer de updates.
  5. Bekijk en test uw website. Focus u vooral op die items die werden aangehaald in de release notes of changelog.

Niet iedereen wilt lastig gevallen worden door updates. Indien u betere dingen te doen heeft, staan wij graag ter beschikking om met u te praten over een onderhoudsservice, die updates en back-ups bevat. Neem contact met ons op om de conversatie te starten.